Välkomna!

chokladbollar, raw foodDet är ju typiskt. Att min yogablogg börjar med ett inlägg om chokladbollar. Inte så mycket att säga om det egentligen, mer än att de rördes och rullades samma kväll som bloggen fick liv. Och eftersom jag brinner lika mycket för god mat som för yoga som kommer det är bli mycket ätbart på bloggen också. Halleluja!

Iallafall. Jag gör grymt goda chokladbollar, alltså de där ”riktiga” med smör och havregryn och socker. Den där andra, lite mer hälsosamma varianten, har jag inte fått till än men har prövat otaliga recept… Testade en gång och tog med som lite nyttigare snacks till ett melodifestivalshäng med goda grannarna (!) Vi kan ju säga så här att den omgången av Melodifestivalen var långt mycket bättre än mina bollar. Tyckte alla. Nu har jag iallafall testat ett nytt modifierat recept och de blev oceaner mycket godare (men ungarna ratar fortfarande!) De ska bli efterrätt vid min raw food-middag imorgon med bokklubben som inte är en bokklubb längre utan bara ett gäng härliga tjejer. Tänker lite såhär, att blir de inte mätta på förrätten och varmrätten så kommer de iaf bli det på desserten.

Ingredienser:
2 dl cashewnötter
10-15 färska dadlar
3 msk rå choklad (pulver)
1 dl kokosflingor+ 1 dl att rulla bollarna i
2-3 msk vatten
½ tsk ekologiskt vaniljpulver
2 rågade msk mandelsmör

Börja med att mixa nötterna till mjöl, tillsätt därefter alla ingredienser utom vattnet och mixa tills det blir en slät smet, som en reguljär chokladbollssmet. Späd med vattnet tills smeten uppnår rätt konsistens för att kunna rullas till bollar. Rulla bollarna i kokos och låt dem vila i kylen innan de ska ätas. Du får bra med energi av en men du får lov att intala dig själv att du faktiskt behöver en till, eller så många du vill. De är ju nyttiga!

Välj vilket nötsmör du vill, eller uteslut helt om du är allergisk eller vill hålla nere på fettet. Isåfall får du kanske lägga till lite vatten och fler dadlar för att få rätt kladdighetsfaktor. Vill du så smaksätt med lite kaffe, men då frångår vi liksom lite av grundtanken med dessa raw food-bollar. Men gott är det. Och det finns ju koffeinfritt kaffe.

ekologiska soltorkade tomater

Jag har också lagt dom här små rackarna i blöt ikväll, de blir basen till den färska tomatsåsen. Den ska jag berätta mer om en annan dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nilla's Kitchen

Mat som älskar dig tillbaka

Malin Berghagen

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Naturligt Snygg

Just another WordPress.com site

Beauty Comes Clean

... Eller går yoga att förena med vardagen?

lilla.u

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Maria Helander

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Malin på ön

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Yoga, mat och meningen med livet

... Eller går yoga att förena med vardagen?

YogaLiv

En blogg om yoga och livet

Peppen - en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil.

En blogg om hälsa, hållbar livsstil och allmän pepp!

%d bloggare gillar detta: