På mitt nattduksbord

hatha yoga pradipika, fältet, den självläkande människanHär ligger de (inte nödvändigtvis i ordningen intressantast överst) en trave böcker som jag jobbar igenom just nu. Ser inte så muntert ut för den oinvigde men jag lovar, de är inspirerande!

Översta böckerna är kurslitteratur på min yogalärarutbildning. Hatha Yoga Pradipika är en av de äldsta bevarade hathayoga-texterna och ett måste för de som vill gå djupare in i yogans värld. Fältet av Lynne McTaggart är en vetenskaplig detektivhistoria om det enorma energifält som förenar allt i universum. Borde egentligen inte ligga i den här högen då den kräver lite mer än den uppmärksamhet jag oftast har innan jag ska somna… Ayurveda för kropp och själ är en bok om världens äldsta hälsolära. Bygger på teorin att vi alla är olika med olika konstitutioner och därför har olika behov när det gäller kost, träning, stimulans och aktivitet. För att uppnå balans i livet behöver du alltså bara följa det som passar just din kroppstyp – lätt som en plätt! Under ligger ett par böcker om stress som jag ska använda till min uppsats som ska vara klar till slutet på januari då jag är färdig med min utbildning. Ja, färdig och färdig, det blir man ju aldrig inom yogan, men i alla fall med denna första fas. Underst ligger en trotjänare om man behöver lära sig att ta hand om sig själv – på alla plan – Den självläkande människan av Susanna Ehdin. Bakom böckerna står finaste pepp-skylten slöjdad av äldsta dottern och bakom den, en tavla av Ulf Lundell. Den är inte min.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nilla's Kitchen

Mat som älskar dig tillbaka

Malin Berghagen

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Naturligt Snygg

Just another WordPress.com site

Beauty Comes Clean

... Eller går yoga att förena med vardagen?

lilla.u

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Maria Helander

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Malin på ön

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Yoga, mat och meningen med livet

... Eller går yoga att förena med vardagen?

YogaLiv

En blogg om yoga och livet

Peppen - en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil.

En blogg om hälsa, hållbar livsstil och allmän pepp!

%d bloggare gillar detta: