Vad betyder yogan för dig?

Jag erkänner, just nu är det mycket yoga i mitt liv. Jag utövar yoga, tänker yoga, lever yoga, läser och lär mig ännu mer yoga och äter yoga. Suger i mig allt jag ser och funderar mycket på det jag ser. För ett tag sedan hade DN ett uppslag om yoga som handlade om yogalegendaren Eddie Sterns besök i Stockholm i början av september.

eddie stern, vad betyder yogaNy bekantskap för mig men har varit med länge och verkar röra sig med en del it-människor ”over there”, typ Madonna och Gwyneth. Hur som. Eddie vill egentligen inte svara på så många frågor därför att inom yogafilosofin handlar det mycket om att ställa frågorna – och söka svaren inom sig själv. Men på frågan hur man kan komma igång och yoga svarar han att man ska hitta en lärare som kan lära ut de viktigaste grundstenarna; andning, rörelse och fokus. Håller helt med. Andningen är ankaret ur vilket du hämtar kraft och kan vila fokus. Vill du komma ner på jorden och bli ditt mest knivskarpa jag ska du börja med att andas – in och ut, längre och  djupare tills de fyller mage och hela bröstkorgen, från revben till axlar. Inandningen aktiverar systemet och utandningen lugnar ner så ju längre utandning desto lugnare blir du.

I slutet på artikeln hade olika människor fått besvara frågan om vad yoga betyder för dem. Det fick naturligtvis även min yogahjärna att gå igång…

Lite såhär tänker jag: För mig är yoga livet. Den öppnar upp och hjälper mig att se, uppleva och känna det som pågår i och utanför mig. Att omhänderta det som behöver omhändertas och släppa det som inte är signifikant för mig. Den har en helande kraft och hjälper mig att få tillgång till hela mig och använda hela min potential. Med yogan blir livet lite krispigare, lite mer och lite ovanför den jämngrå massan.

Ja, ungefär så.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nilla's Kitchen

Mat som älskar dig tillbaka

Malin Berghagen

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Naturligt Snygg

Just another WordPress.com site

Beauty Comes Clean

... Eller går yoga att förena med vardagen?

lilla.u

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Maria Helander

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Malin på ön

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Yoga, mat och meningen med livet

... Eller går yoga att förena med vardagen?

YogaLiv

En blogg om yoga och livet

Peppen - en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil.

En blogg om hälsa, hållbar livsstil och allmän pepp!

%d bloggare gillar detta: