Ladies yoga

Varje torsdag den senaste tiden har jag tagit med mig några mattor, några vackra ljuslyktor, min telefon med skön musik i och ett noga planerat yogapass på en timme till mina svärföräldrars lägenhet där min tillfälliga yogasal ligger. Det låter ju som de bor väldigt spaciöst och grandiost och har ett rum över för mig och mitt yogautövande men så är det inte riktigt (synd). Dock har de bott i Thailand och inrett sitt hem med mycket österländska detaljer och deras vardagsrum går att användas till en yogasal för max 4 pers. Perfekt för min lilla grupp som består av svärmor, svärmors väninna och min mamma (dessutom behöver vi inte ta hänsyn till barn och män som vill göra andra saker än att yoga).

Nu handlar det nämligen om att få praktik, att öva, öva och öva lite mer på att planera pass, att hålla pass, att vara flexibel och kunna anpassa passet för det man möter där och då och att kunna leda sina deltagare på ett öppet, medvetet och tydligt sätt. Så det övar jag på.

Jag vill ju gärna dra iväg och köra Ashtanga för hela slanten men har fått lägga band på mig själv för att lära mig grunderna inom Jathis yoga, en lugnare yogaform som bygger på medvetna, rytmiska rörelser. Inte alla vill ju ha den fysiskt utmanande och fasta rörelseformen som Ashtangan erbjuder. Jathis-rörelserna masserar ryggraden inifrån och gör att du får kontakt med och öppnar upp hela kroppen inifrån och ut. Den ökar medvetenheten i kroppen och hjälper dig att finna din egen takt. Du känner det som en spirande energi och värme som tränger längre och längre ut i kroppen samtidigt som andningen blir djupare och längre och kroppen blir mjuk och avslappnad. Det är så finurligt ordnat så att den balanserar från läget där du befinner dig – om du är stressad så lugnar den systemet och om du känner dig låg, höjs energin.

Dessutom bjuds det på te och hemlagad lakritskola på dessa pass och sådant höjer ju alltid stämningen lite extra… Namaste!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nilla's Kitchen

Mat som älskar dig tillbaka

Malin Berghagen

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Naturligt Snygg

Just another WordPress.com site

Beauty Comes Clean

... Eller går yoga att förena med vardagen?

lilla.u

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Maria Helander

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Malin på ön

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Yoga, mat och meningen med livet

... Eller går yoga att förena med vardagen?

YogaLiv

En blogg om yoga och livet

Peppen - en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil.

En blogg om hälsa, hållbar livsstil och allmän pepp!

%d bloggare gillar detta: