Tillfälligt avbrott

Vi har haft värsta sjukstugan här hemma de senaste dagarna. Världens tjotablängare och jag däckade i onsdags kväll och har typ inte kunnat röra mig sedan dess; ont i kroppen, dödstrött, snuva och hosta.

Vi blev erbjudna vaccin mot influensan på jobbet och jag tackade nej mot bakgrunden att min kropp är frisk och stark så nog ska den palla en släng av influensan. Det är t o m bra för den att kämpa sig till lite nya antikroppar då och då. Så tänker jag. Och där fick jag! Inte för att jag vet om det här var ”The Big One”, och inte för att jag gillar att vara sjuk (avskyr det) men nåt virusaktigt är det iallafall som fått mig på fall.

Intressant ändå, och vad tacksam jag är, över vad jag lärt mig, och tagit till mig, under yogalärarutbildningen; Lyssna på din kropp. Slå inte bort signaler utan gå på det du känner. Min historia är att jag INTE lyssnat på mig själv, jag har helt enkelt kört över kropp och känsla och låtit sinnet och egot bestämma; ”nej men jag kan inte vara sjuk”, ”nej men här kan jag ju inte ligga”, ”kom igen nu!”, ”ryck upp dig!”, ”borde inte du jobba/ta hand om barn/städa/fixa/dona” osv.

Har inte varit sjuk på ganska länge och handlade nu tvärt emot ovanstående och har legat i sängen i två dagar, ätit vitaminer och druckit Neem – ayurvedans svar på penicillinet. Men inte en enda Alvedon, inte en enda!

Idag vaknade jag och ville liksom, både bokstavligt och bildligt talat, slänga av mig det tunga, syrefattiga sjuktäcket så jag började med att bädda rent, duscha och tvätta håret (där försvann ungefär ett ton sjukdom), drack smoothie på mango och ananas. Hade liksom en känsla av att vilja ta hand om mig och boosta kropp och sinne med bra grejer.

smoothie, apelsin, mango, ananas

Dagens pick-me-up 1

Lunch blev omelett med spenat o chili och sedan hamnade jag i soffan med den andra sjuklingen och kollade film under eftermiddagen, en av tidernas bästa: Wall-e. Älskar allt med den filmen; känslan, budskapet, tonen – den är så fin!

wall-e

Dagens pick-me-up 2

Har nu avrundat dagen med att krascha i vardagsrummet med hela härliga familjen och kollat Så mycket bättre. Tjejerna gillade Darin och jag tyckte att Miss Li var bäst idag. Jaa, det är faktiskt så mycket bättre nu än igår och förhoppningsvis ännu lite bättre imorgon – Så God Natt!.. Och glöm nu inte att ställa tillbaka klockan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nilla's Kitchen

Mat som älskar dig tillbaka

Malin Berghagen

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Naturligt Snygg

Just another WordPress.com site

Beauty Comes Clean

... Eller går yoga att förena med vardagen?

lilla.u

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Maria Helander

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Malin på ön

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Yoga, mat och meningen med livet

... Eller går yoga att förena med vardagen?

YogaLiv

En blogg om yoga och livet

Peppen - en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil.

En blogg om hälsa, hållbar livsstil och allmän pepp!

%d bloggare gillar detta: