Höstlov!

Framme! Skåne visar sig verkligen från sin mörkaste sida på hösten. Det är som att släcka lampan när man kört igenom Ystad, förbi Nybrostrand och vidare ut på slätten – klick – och så blir det kolsvart!

svart

Ungefär såhär mörkt.

Men det är så mysigt att vara här. Lika härligt som på sommaren men en annan känsla, andra färger, ett annat tempo; lugnare, klarare, sömnigare, friare. Bönderna har förstås fortfarande bråda dagar, betorna [bejdorrna] ska upp och man hamnar ofta bakom en traktor med flak. Och då vill det till att man gått ner på lågvarv, för det är så det funkar här – jilla läjget lissom.

Så vi taggar ner och åker till våra favoritställen som är så annorlunda i höstskrud; Stenshuvud, Knäbäckshusen, Haväng, Brösarps backar, Sandhammaren, bokskogen vid Forse Mölle… Vi fikar på Olof & Viktors där vi är ensamma – kors i taket! Käkar middag på Hammenhögs gästis (iggakauga mi flebb såklart!) Räfsar lite löv i trädgården, får det senaste byskvallret av grannen Ebba [Ibba], klipper ner en gren, petar ner en lök i jorden, sätter upp en fågelholk, leker med bästa sommarkompisarna – fast det inte är sommar, tänder eld i kaminen, dricker varm choklad och myser tillsammans. Det är gott att leva!

Det här är också Skåne. Med ljuset tänt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nilla's Kitchen

Mat som älskar dig tillbaka

Malin Berghagen

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Naturligt Snygg

Just another WordPress.com site

Beauty Comes Clean

... Eller går yoga att förena med vardagen?

lilla.u

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Maria Helander

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Malin på ön

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Yoga, mat och meningen med livet

... Eller går yoga att förena med vardagen?

YogaLiv

En blogg om yoga och livet

Peppen - en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil.

En blogg om hälsa, hållbar livsstil och allmän pepp!

%d bloggare gillar detta: