Très bien

En av uppsidorna i dessa julfesttider är att när mannen är borta får man bestämma alldeles själv vad man ska stoppa i sig till middag, utan att behöva ta hänsyn till vad resten av familjen gillar. Ikväll, när dessutom barnen är utlånade till farmor och farfar, passar jag på att äta den ljuvliga rätten Chèvre chaud, vilket kort och gott betyder varm chèvre.

chevrechaud

Å jag älskar chèvre och mögelostar som är lite lagom mögliga, typ Kvibille Gräddädel, men är tyvärr ensam om det i familjen så den här typen av ostar är en väldigt sällsynta ingrediens hemma hos oss. Vi hade ett snack med några kompisar om det, och vad man helst lagar när man är själv hemma. Förutom Chèvre chaud så ligger pasta med ost, broccoli och bacon-sås i topp men det äts tyvärr allt för sällan här hemma, och ännu mer sällan nu när jag inte äter så mycket bacon…

I alla fall. Chèvre chaud. Den enklaste och smarrigaste av rätter: En skiva rostat bröd (gärna på rågsurdeg från Ett bageri) med en tilltagen skiva chèvre på toppen. Drissla över olivolja och in i ugnen på 250° i 5-10 minuter. Under tiden tillagas en salladsbädd på det man gillar/har hemma. Just idag blev det salladsblad, avokado, gurka och tomat. På med de varma mackorna och ringla över den godaste balsamicon du har. Får du tag på en fikonbalsamico är tipset: köp. Annars kan man gå till ICA och köpa Zetas Balsamico Hallon. Funkar absolut lika bra.

Bon appétit!

1 kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nilla's Kitchen

Mat som älskar dig tillbaka

Malin Berghagen

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Naturligt Snygg

Just another WordPress.com site

Beauty Comes Clean

... Eller går yoga att förena med vardagen?

lilla.u

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Maria Helander

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Malin på ön

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Yoga, mat och meningen med livet

... Eller går yoga att förena med vardagen?

YogaLiv

En blogg om yoga och livet

Peppen - en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil.

En blogg om hälsa, hållbar livsstil och allmän pepp!

%d bloggare gillar detta: