Naturligtvis!

Första gången jag träffade Theresia Dibinger och Jenny Kärner var på min tidigare arbetsplats Sundløf Organic Skin Care, stockholms första butik inriktad endast på ekologiska skönhetsprodukter. Min tid på Sundløf är värt ett eget inlägg, likaså ekologisk hudvård, så nu ska det enbart handla om entreprenörsandan inom denna bransch med fokus på Theresia och Jenny som är två otroligt smarta och drivna tjejer, med troligtvis några fler timmar på dygnet än en vanlig människa…

Den där dagen för drygt tre år sedan spatserade de rakt in i butiken, berättade att de höll på att ta fram en serie ekologiska hudvårdsprodukter och frågade om de fick lansera den i vår butik. Jättekul tyckte vi och fick vara med i slutfasen av produktutveckling, tester och förpackningsdesign av deras fina ekolyxmärke Luxsit. En hel serie väldoftande och sköna produkter som de lade ner hela sin själ i – åkte till södra Sverige och letade upp den bästa rapsoljan, nosade sig fram till de mest fantastiska eteriska oljor från jordens alla hörn, sökte och fann de coolaste förpackningarna och leverantören av den mest invecklade etikettmaskinen till de svarta flaskorna.

Det här var 2009 och sedan dess har det hänt en del… Luxsit finns nu inte bara på Sundløf och inte bara i Sverige utan skeppas nu ut i Europa. De har även utökat serien med flera nya produkter och nu senast schampo och balsam (yeay!). Fortfarande är favoriten Enrich-serien och i synnerhet Enrich Body Lotion som är superskön nu under den kalla och torra årstiden när huden känns som fnöske.

Jenny och Theresia har också (!) hunnit utveckla en ny serie hudvårdsprodukter med intentionen – riktigt bra hudvård till bra pris i en butik nära dig. Märket heter Salviderm Naturligtvis och produkterna finns t ex i större ICA-butiker.

Salviderm Naturligtvis Sockerskrubb

Den här sockerskrubben från Salviderm Naturligtvis är min nya favorit i duschen. Luktar så tokgott att man vill äta upp den, eller åtminstone använda den varje dag, men då skulle man väl snart inte ha något skinn kvar för det är som sagt en skrubb med riv i. ”Vad ska man med en sån till?” undrar ni. ”Jo, den peelar bort döda hudceller och ger huden fin lyster” svarar jag, som den krämnörd jag är.

Men hallå! Jag har precis fått veta att Salviderm Naturligtvis har vunnit priset för årets ekoserie i Tara Beauty Awards 2012 (hade ingen aning om det när jag började skriva inlägget – lovar!) Helt otroligt! Å vad Jenny och Theresia är värda det priset – Stort grattis tjejer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nilla's Kitchen

Mat som älskar dig tillbaka

Malin Berghagen

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Naturligt Snygg

Just another WordPress.com site

Beauty Comes Clean

... Eller går yoga att förena med vardagen?

lilla.u

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Maria Helander

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Malin på ön

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Yoga, mat och meningen med livet

... Eller går yoga att förena med vardagen?

YogaLiv

En blogg om yoga och livet

Peppen - en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil.

En blogg om hälsa, hållbar livsstil och allmän pepp!

%d bloggare gillar detta: