Huvudvärk och skönsång

Den här helgen startade i ottan med huvudvärk. Tyvärr självförvållad pga alkoholintag på jobbets julfest igår. Insikten är definitivt att yoga och alkohol inte funkar så bra ihop. Man blir helt enkelt jäkligt svag och snurrig i huvudet och jag klarar inte av att yoga – eller leva – i det skicket. Jag blir en sämre kopia av mig själv.

Mina dryckesvanor har liksom mycket annat i mitt liv ändrats under det senaste året. Med ökad närvaro och medvetenhet synliggörs beteenden som i det nya ljuset inte känns så fräscha längre. Som det här med att slentriandricka alkohol. Missförstå mig rätt. Jag njuter verkligen av att dricka ett glas vin till god mat, men det sker numera av rätt skäl och inte bara för att det är fredag, arbetsveckan är slut och det ska belönas på olika sätt. Men ja, igår var det FEST och ett jädra hallaballo med mina roliga, fina och helt galna arbetskamrater. Sent blev det och jag får helt enkelt skylla mig själv idag.

Som så mycket annat den här decembermånaden gör vi allt lite tidigare än vanligt och idag var det dags för Lucia-konsert i Oscarskyrkan. Äldsta tjejen sjunger i kör och man får vara glad så länge det varar… Så många fina konserter och föreställningar vi fått vara med på! Luciakonserten slår dock allt. Den är så stämningsfull och vacker. Kyrkorummet har en fyllande funktion för mig. Jag känner mig hel när jag är där. Det är euforisk glädje och samtidigt ett lugn, en trygghet att falla tillbaka till. Det har inte med min religiositet att göra utan mer än känsla av att till bredden fyllas av lugn och frid. Och att i den känslan få uppleva obeskrivligt vacker sång, det är så starkt. Jag är så oändligt tacksam över att få uppleva det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Nilla's Kitchen

Mat som älskar dig tillbaka

Malin Berghagen

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Naturligt Snygg

Just another WordPress.com site

Beauty Comes Clean

... Eller går yoga att förena med vardagen?

lilla.u

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Maria Helander

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Malin på ön

... Eller går yoga att förena med vardagen?

Yoga, mat och meningen med livet

... Eller går yoga att förena med vardagen?

YogaLiv

En blogg om yoga och livet

Peppen - en blogg om veganism, yoga och hållbar livsstil.

En blogg om hälsa, hållbar livsstil och allmän pepp!

%d bloggare gillar detta: